HOE GOD TERUGKEERDE IN DE BIOSCOOP.....

1. Programma Landelijke 6de Spirituele Film Festival. 2019

Het film-katern van de NRC van woensdag 3 juli 2019 is de moeite van het bewaren waard!  Aanleiding is de film: Le jeune Ahmed waarin de geradicaliseerde puber Ahmed gevolg wordt. Gemaakt door de bekende Belgische filmmakers: de gebroeders Jean Pierre en Luc Dardenne. De film kreeg dit jaar de Regie-Palm in Cannes. Temidden van veel informatie over film en regiligie staat ook een lijstje van de door de NRC 'tien beste films over religie'. De krant neem van Arts & en Faith als beste religieuze film allertijden over: Ordet van Theodor Dreyer (1955). De bekende katholiek geworden schrijver Willem-Jan Otten (P.C.Hooftprijs 2014) gaat ieder jaar deze film zien!

Er waren films bij die ik gezien heb: De avondmaalsgasten van Ingmar Bergman 1963, Des hommes et des dieux van Xavier Beauvois 2010, Der grosse Stille van Philippe Grönig 2006, Journal dún curé de campagne van Robert Bresson 1951 (toeval wil dat ik het boek -'Dagboek van een dorpspastoor' van Georges Bernanos - nu opnieuw aan het lezen ben! Stuk voor stuk herinner ik me er veel van. Ik probeer die andere vijf van déze z.g. LIJST VAN DE TIEN BESTE FILMS OVER RELIGIE ook te gaan zien. (hvd)

 2. PROGRAMMA ZEVENDE SPIRITUEEL FILMFESTIVAL DE BILT

12, 13 EN 14 APRIL 2018

 Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april gaan de (kerk) deuren open voor het inmiddels  7de Spirituele Filmfestival. Het begrip spiritualiteit heeft alles te maken met wat er tussen mensen speelt en heeft dus een religieuze betekenis. Het raakt de  diepste essentie van het menszijn. Er is ook nu weer gekozen voor een selectie van mooie films.  Iedereen is welkom en de toegang is gratis! 

  1. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 gaan onze deuren open voor het inmiddels 7e Spirituele Filmfestival. Het begrip spiritualiteit gaat over wat bepalend is voor ons innerlijke leven, ons in diepste zin raakt. We kozen voor een selectie van prachtige films uit meerdere landen. Films waarvan je de ...
  2.  Spirituele Film Festival (De Bilt) Het zevende Spirituele Filmfestival gaat over wat bepalend is voor ons innerlijke leven, ons in diepste zin raakt.
  3. Spiritueel Filmfestival Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 gaan de deuren van de H. Michaëlkerk weer open voor het inmiddels 7eSpirituele ...

  De films worden kort ingeleid en na afloop kunt u reflecteren en nagenieten. Voor koffie, fris of wijn vragen we een kleine vergoeding. Het filmfestival vindt plaats in de Michaëlkerk Kerklaan 31. De Bilt. Opgeven kan (maar hoeft niet) via info@katholiekekerkdebilt.nl  of via: 030-2200025. Tijdens kantooruren.