STILTECENTRUM en KAPEL in HOOG CATHARIJNE

HELAAS! In oktober 2018 hebben we dit initiatief moeten afbreken. Het op zondag openhouden van de kapel, gevolgd door een Eucharistieviering, bracht zo weinig bezoek, dat het niet zinvol was voor de vrijwilligers om aanwezig te zijn van 14.00u - 17.00u.  

 

 

 

 

 

De Dag van het Jodendom, 17 januari, gaat vooraf aan de Internationale Bidweek om eenheid van de christenen.Thema is dit jaar: DE VREEMDELING.  In Nederland begint de Bidweek meestal op de zondag die het dichtst bij de dag van het Jodendom ligt. Internationaal begint de Bidweek ieder jaar op 18 januari.

 

 

IN GEBED DE WERELD ROND ANNO DOMINI 2019.

De Wereldraad van Kerken en het pauselijk secretariaat ter bevordering van de eenheid van de christenen geven ieder jaar wekelijks informatie over een gebedsintentie voor een bijzondere regio of land. Er is veel literatuur over.

Belangrijke websites met meer informatie zijn:

In God's Hands: The Ecumenical Prayer Cycle

DE VOORBEDEN WEEK NA WEEK

 EN DAN NOG DIT: Wat is het toch jammer dat de kerken die lid zijn van de Wereldraad van kerken zo weinig ingegaan zijn op het verzoek om iedere zondag in de voorbede te bidden voor een land volgens een vast rooster. Ook het pauselijke secretariaat voor de eenheid van de christenen heeft de  met Rome verbonden katholieke kerken daar om gevraagd. Helaas blijven veel gemeentes en parochies in gebreke. Lees hier (wereldraad) en hier (Nederlands) meer.

 

Het ONZE VADER zingen.

De heer Wouter van Belle, de organist van de Utrechtse Sinte CatharinaKathedraal, heeft de gewijzigde vertaling van het Gebed des Heren van muziek voorzien.  Wanneer u hierboven klikt op ONZE VADER dan kunt u er nader kennis mee maken. In de stad Utrecht wordt het al in enkele kerken gezongen. Het is trouwens opmerkelijk dat het bidden van de nieuwe versie van het Onze Vader zo snel ingeburgerd is. Een "opstapje" blijkt te zijn: 'schuld' is geworden 'schulden'. Als je die meervoudsvorm gebruikt dan ben je gewaarschuwd dat je 'aan onze schuldenaren' en 'breng ons niet in beproeving' zegt.